Tým žen zahájil druhou část letní přípravy, u Vajgaru tři nové hráčky - aktualizováno

17.07.2008 16:18

V pondělí 14. července byla zahájena druhá část letní přípravy na interligovou sezónu 2008/2009. Tým by rád navázal na loňskou úspěšnou sezónu, kdy jindřichohradecké házenkářky coby nováček soutěže obsadily čtvrté místo v české části soutěže. Tímto umístěním si vybojovaly účast v Challenge Cupu. Funkcionáři oddílu se museli vyrovnat s odchody některých hráček. Jindřichův Hradec opustily obě brankařky. Lucie Kantůrková ohlásila konec aktivní činnosti, Pavlínu Kuběnovou si vyhlédl Liberec, kam zamířila z mateřského klubu DHC Slavia Praha. Kvůli studiu v zahraničí rovněž skončila spojka Zuzana Ručková.

Z loňského kádru se do přípravy zapojily: Bubeníková, Eliášová, Keslerová, Kohoutová, Kupková, Matoušková Iveta, Matoušková Jitka a Pilařová. Příznivou zprávou je, že v Hradci nadále budou hostovat Martínková Vysloužilovou z DHC Most. Vysoká spojka Hana Martínková, která bude od září studovat v Hradci, byla v uplynulém ročníku nejúspěšnější střelkyní týmu.  Martina Vysloužilová si zařídila individuální studijní plán. Obě hráčky tedy budou pravidelně nastupovat v modrožlutých dresech. Své místo v týmu má rovněž dorostenka Kateřina Krupicová, která by měla prioritně nastupovat za ženy.

Zcela novými tvářemi jsou brankářky Markéta Doláková (hostování DHC SVŠ Plzeň), Eva Bezpalcová a spojka Simona Klečacká (obě hostování TJ Lokomotiva Č. Budějovice)

Markéta Doláková  (*1989) pochází z Plzně, kde z házenou začínala v týmu DHC Plzeň, nynějším DHC SVŠ Plzeň. Od září nastupuje studium na VŠE v Jindřichově Hradci. Markéta si zahrála v juniorské reprezentaci, kde si ji vyhlédl trenér Kumpán. Dle svých slov by byla ráda, kdyby se ji v jejím novém působišti podařilo získat medaili. Chtěla by se prosadit a chytat, i když jak se domnívá, ze začátku to třeba nemusí být celý zápas.

 

 

 

 

Druhá brankářka Eva Bezpalcová (*1990) pochází z Českých Budějovic. Své první chvíle házenkářské kariéry v českobudějovickém týmu Vltava popisuje slovy: „Na začátku mě postavili do brány, já jsem ani nevěděla co je házená. No a v bráně stojím dodnes" dodává s úsměvem. Po rozpadu Vltavy hrávala až do loňska v Suchém Vrbném za TJ Lokomotivu České Budějovice. Eva jde do Hradce s cílem zlepšit se. Jak sama přiznává: „ Bude to velký skok z druhé ligy žen a první ligy dorostenek do Interligy“ Současně na adresu bouřlivého prostředí hradecké haly říká: „Můžu se buď stydět nebo mě to může vyhecovat“

 

 

Třetí posila Simona Klečacká  (*1986) přichází rovněž z TJ Lokomotiva Č. Budějovice. Pravá spojka hrávala v klubech HC Máj Č. Budějovice, TJ Vltava Č. Budějovice a naposledy v TJ Lokomotiva České Budějovice. Jindřichův Hradec není pro Simonu zcela neznámý, hostovala zde ve starším dorostu tehdy v TJ Slovan J. Hradec. Mezi její sportovní úspěchy patří účast ve výběru olympijských nadějí Jihočeského kraje v roce 2000 a postup do první ligy mladšího dorostu. V uplynulé sezóně hrála druhou ligu žen. V dresu TJ Lokomotiva Č. Budějovice střílela pravidelně během zápasu 5–6 branek. Cílem Simony je hrát co nejlépe a zahrát si evropské poháry.

 

 

 

Do širšího kádru žen jsou zařazeny starší dorostenky - křídla Šárka Hroníčková a Iva Cepáková, spojka Klára Sigalová a v současné době zraněná brankářka Petra Březinová. Tyto hráčky absolvují letní přípravu společně se ženami.

      
Březinová                           Hroníčková                            Sigalová

 

První týden probíhají kondiční tréninky v Jindřichově Hradci. V pátek 18. července odjíždí tým na týdenní soustředění ve Vysokých Tatrách. V okolí Štrbského plesa čeká hráčky trénink ve vysoké nadmořské výšce.
Ve dnech 5. – 8. srpna bude probíhat soustředění ve francouzském Besanconu, jehož součástí budou přátelská utkání.
Domácím fanouškům se hráčky poprvé představí o víkendu 23. – 24. srpna, kdy se bude ve sportovní hale konat mezinárodní turnaj.
O dalším průběhu letní přípravy budeme na našem nebo oficiálním webu včas informovat.

VBK

 

 

Související odkazy:
Oficiální web TJ Házená J. Hradec
DHC SVŠ Plzeň
TJ Lokomotiva Č. Budějovice
ESBF Besançon

Zpět